Ohjeet kilpailijoille

Lue ensin Etelä-Karjalan Sotilasmarssin SÄÄNNÖT!

Tästä lisätietoa MAASTOmarssin partioille! !!!NÄMÄ PÄIVITTYVÄT ALKUVUODESTA!!!


Etelä-Karjalan sotilasmarssi on kaikille avoin tapahtuma. Maastomarssi alkaa perjantaina 26.4.2024 ja päättyy lauantaina 27.4.2024. 50 km maantiemarssit marssitaan lauantaina 27.4.2024. Kilpailukeskus julkistetaan vuoden vaihteessa.


Maastomarssin matka on linnuntietä 45 km. Marssiaika on noin 24 h. Kokonaisaika sisältää varsinaisen marssiajan lisäksi mahdolliset tehtävät. Osallistuvan partion koko on 2-4 henkeä. Partiot kantavat yhdessä mukanaan vuorokauden toimintaan tarvittavan materiaalin (ml. ruuan, juomaveden, henkilökohtaisen ja partiokohtaisen materiaalin). Marssin aikana on tarjolla vesihuolto rajoitetusti. Ulkopuolinen huolto on kielletty. Maastomarssi rakentuu sotilaallisen skenaarion ympärille, joten tiettyjen perussotilastaitojen osaaminen on eduksi. Partion todellinen matka maastossa voi reittivalinnoista riippuen olla jopa 70-80 km.

Maastomarssi on kaikille avoin. Osallistuvan partion jäseniltä ei edellytetä reserviläisjärjestön tms. jäsenyyttä, eikä varusmiespalveluksen suorittamista! Marssilla suoritettavat tehtävät eivät edellytä erityisosaamista ja ne voi kuka tahansa oppia myös siviilissä. Alkuvuodesta 2024 annetaan joukkueille tarkemmat ohjeet pakollisista varusteista ja marssilla tarvittavista tiedoista ja taidoista.

Haluamme tänä vuonna korostaa marssin sotilaallisuutta, joten yleisten vaatimusten lisäksi varustuksena on oltava maasto-/sotilaspuku ja varsikengät.


Maantiemarssin 50 km matkalla on kaksi luokkaa; avoin ja sotilas. Marssin hyväksytysti suorittamiseen on aikaa enintään 12 h. Osallistujan on kannettava repun kaltaisessa kantolaitteessa vähintään 10 kg taakka mukanaan. Painoliivit tms. eivät ole sallittuja. Reitti kulkee tiellä ja erilaisilla urilla, eikä se sisällä tehtäviä, eikä varsinaisia suunnistusosuuksia. Marssille osallistuvan partion koko on 1-4 henkeä. Marssin aikana on tarjolla vesihuolto rajoitetusti. Ulkopuolinen huolto on kielletty.

Maantiemarssi/sotilas: Yleisten vaatimusten lisäksi varustuksena on oltava maasto-/sotilaspuku ja varsikengät.

Maantiemarssille voi osallistua kuka tahansa, joka kokee fysiikkansa riittäväksi!


Mahdolliset tarkentavat ohjeet julkaistaan myöhemmin. Ilmoittautumisohjeet löydät täältä.


Tapahtuman järjestää Lauritsalan Reserviläiset ry. yhteistyökumppaneineen.