Ohjeet kilpailijoille

Lue ensin Etelä-Karjalan Sotilasmarssin SÄÄNNÖT!

Tästä lisätietoa MAASTOmarssin partioille! 


Yhdettätoista kertaa järjestettävä marssikilpailu on kaikille avoin tapahtuma. Maastomarssi alkaa perjantaina 24.4.2020 ja päättyy lauantaina 25.4.2020. Maantiemarssi marssitaan lauantaina 25.4.2020. Kilpailukeskuksena toimii Myllymäen laskettelukeskus Lappeenrannan Joutsenossa.


Maastomarssin matka on linnuntietä 45 km. Marssiaika on noin 24 h. Kokonaisaika sisältää varsinaisen marssiajan lisäksi mahdolliset tehtävät. Osallistuvan partion koko on 2-4 henkeä. Partiot kantavat yhdessä mukanaan vuorokauden toimintaan tarvittavan materiaalin (ml. ruuan, juomaveden, henkilökohtaisen ja partiokohtaisen materiaalin). Marssin aikana on tarjolla vesihuolto rajoitetusti. Ulkopuolinen huolto on kielletty. Maastomarssi rakentuu sotilaallisen skenaarion ympärille, joten tiettyjen perussotilastaitojen osaaminen on eduksi. Partion todellinen matka maastossa voi reittivalinnoista riippuen olla jopa 70-80 km.

Maastomarssi on kaikille avoin. Osallistuvan partion jäseniltä ei edellytetä reserviläisjärjestön tms. jäsenyyttä, eikä varusmiespalveluksen suorittamista! Marssilla suoritettavat tehtävät eivät edellytä erityisosaamista ja ne voi kuka tahansa oppia myös siviilissä.


Maantiemarssilla on kaksi luokkaa; avoin ja sotilas. Maantiemarssin matka on 50 km. Marssin hyväksytysti suorittamiseen on aikaa enintään 12 h. Osallistujan on kannettava repun kaltaisessa kantolaitteessa vähintään 10 kg taakka mukanaan. Painoliivit tms. eivät ole sallittuja. Reitti kulkee tiellä ja erilaisilla urilla, eikä se sisällä tehtäviä, eikä varsinaisia suunnistusosuuksia. Marssille osallistuvan partion koko on 1-4 henkeä. Marssin aikana on tarjolla vesihuolto rajoitetusti. Ulkopuolinen huolto on kielletty.

Maantiemarssi/sotilas: Yleisten vaatimusten lisäksi varustuksena on oltava maastopuku ja varsikengät.

Maantiemarssin molempiin luokkiin voi osallistua kuka tahansa, joka kokee fysiikkansa riittäväksi!


Mahdolliset tarkentavat ohjeet julkaistaan myöhemmin. Ilmoittautumisohjeet löydät täältä.


Tapahtuman järjestää Lauritsalan Reserviläiset ry. yhteistyökumppaneineen.